sunnuntai 12. elokuuta 2018

Pyörälenkillä ja ruokajuttuja

Vähän vajaa vuosi sitten eräänä sateisena aamuna hölmöilin sateenvarjon ja pyörän kanssa sillä seuraamuksella, että lensin pyörän tangon yli ja loukkasin olkapääni. Useamman lääkärikäynnin jälkeen päädyttiin kuntoutukseen, josta ei ollut mitään apua. Kivut ja ongelmat jatkuivat. Olkapäihin erikoistuneen ortopedin nähtyä magneettikuvat oli vain yksi vaihtoehto eli leikkaus ja pitkä kuntoutus. Supraspinatus-jänne oli irronnut olkaluusta kokonaan ja se piti kiinnittää siihen uudestaan. Nyt leikkauksesta on seitsemän kuukautta ja pärjään olkapään kanssa päivittäisissä asioissa. Vielä on matkaa ääriliikkeisiin eikä lihasvoimakaan ole ennallaan eli treenit jatkuvat. Lääkäri on luvannut olkapään tulevan vielä paremmaksi. 








Loppukesästä uskaltauduin jälleen polkupyörän päälle. Lempipyöräilyreittini kulkee Lohjanjärven rantoja myötäillen ja kotiin päin tullaan harjua pitkin. 


Tästäkin pääsee pyörällä. Etualalla näkyvä ranta oli tärkeä paikka nuoruudessani. Asuin siinä lähellä ja surffilautoja säilytettiin täällä. Sain myös teininä lähteä moottoriveneellä kavereiden kanssa vesihiihtelemään järvelle. 



Olemme jo pitkään käyttäneet ruokavaliossamme paljon kasviksia ja olen innostunut tekemään mahdollisimman värikästä ruokaa. Ruokaisat salaatit ovat kivoja kokata ja ne ovatkin lempiaterioitani. Testaamme myös täysin vegaanisia reseptejä ja tässä on yksi sellainen eli vegaaninen pestopasta johon tällä kertaa lisäsin sienten sijaan paahdettuja retiisejä, koska niitä oli jääkaapissa pari nippua. Pastan ohje on täältä https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-vegaaninen/vegaaninen-pestopasta-ja-balsamicosienet 

Ruoka maistui pyörälenkiltä palattuamme eikä sen jälkeen tullut perinteistä "pakko päästä sohvalle" -fiilistä. Hommat jatkuivat keittiössä persiljan kuivatuksella. Jälkkäriksi tehtiin Venlan kanssa omenahyvettä, joka nautittiin Lidlin soijajäätelön kanssa.



 Viikolla aiemmin tehtiin feta-pinaattipastaa, johon Citymarketista löytyi vegaaninen fetajuuston tyyppinen tuote. Ohjeen olen ottanut näiltä sivuilta http://focusonfashion.bellablogit.fi/2016/04/04/jumalainen-pinaattipasta/


 Eilen piti saada pikaruokaa, joten pohjaksi valittiin Lidlin valmis salaattipussi, jossa on myös raakaa punajuurta suikaleina sekä vuonankaalia. Salaatti maustettiin sitruunaisella, kotimaisella rypsiöljyllä. Paljon kasviksia, vähän makeutta viinirypäleistä, purkillinen tonnikalaa päälle, muutama rucolan lehti koristeeksi sekä tuoretta patonkia, niin taas jaksettiin jatkaa. 
Perjantaina tekemäni mustikkapiirakka maistui vihreän teen kanssa hetken päästä. Ohjeen olen saanut aikoinaan äidiltäni ja on varmaankin ensimmäinen itse leipomani piirakka. 
Piirakkaohje on varsin yksinkertainen, mutta mielestäni arjessa ihan toimiva:

Sekoita keskenään pohjan aineet:
100 g leivontamargariinia, 1 dl sokeria, 1 muna, 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta.
Taputtele taikina piirakkavuokaan ja levitä puoli litraa marjoja päälle.
Sekoita keskenään täytteen aineet:
2 dl kermaviiliä, 0,5 dl sokeria, 1 muna, 1 tl vaniljasokeria.
Kaada täyte pohjan ja marjojen päälle. 
Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla puolisen tuntia. 



Pyörälenkillä tuli hyvä syy pysähtyä, kun kännykän vanha talvinen pipot päässä taustakuvani kaipasi kipeästi päivittämistä. Onhan noita tekosyitä ennenkin keksitty :)


Toivon pirteää viikonalkua!

Carola


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti