tiistai 28. elokuuta 2018

Loppukesän tunnelmia, reissuja ja reseptejä

Elokuun aikana palaamme pikkuhiljaa normaaliin arkeemme. Mökillä on tunnelmallista viettää viikonloppuja sytytellen kynttilöitä valaisemaan pimenevää iltaa. Muutama viikko sitten saimme mökille vieraaksemme ihanan Ilona Pietiläisen, jonka kirjoja, lehtiartikkeleita, sisustussilmää, valokuvia ja Valkoinen Puutalokoti -blogia sekä -tilejä olen pitkään ihaillut ja seurannut. Ilona tuli tekemään mökistämme juttua myöhemmin julkaistavaan sisustusjuttuun. Hän antoi meille muistoksi päivästä kuvan meistä kahdesta:






Mökin pintaremontti saatiin päätökseen reilu viisi vuotta sitten. Tänä kesänä sisustukseen on lisätty mustaa väriä tuomaan särmää. Ebba Masalinin postikortit ostettiin Helsingistä, Taito-shopista. Kiitos Veera, nopeasta toimituksesta ;)



Loppukesään kuuluvat kypsät omenat ja sadonkorjuuvalmis peltomaisema. Suuren emalikulhon olen aikoinaan ostanut Pimee Vintti-nimisestä vanhan ajan vintage-sisustuskaupasta, joka sijaitsee Turussa Säkyläntien varressa. Kauppa on perustettu vanhalle tilalle. 


Auringonkukat päätyivät kotona vanhaan Karhulan lasitölkkiin olohuoneen pöydälle. 


Mökin puutarhasta tuodut kesän viimeiset kukkijat värittävät sunnuntain aamupalaa. Tuoksupelargoniasta otettu pistokas odottaa multaan laittamista.



Viikko sitten sunnuntaina vietimme perinteisen kesäpäivän Hangossa, jossa olen lapsuudessa viettänyt paljon kesälomapäiviä osallistuen tenniskilpailuhin ja merellä surffaten. Hangon Villoja olen aina ihaillut lähinnä ulkoapäin, leirintäalue on minulle tutumpi. 




Paluumatkalla pysähdyimme Lohjansaaressa ihailemassa Paavolan tammea, jonka sanotaan olevan Suomen kaunein puu. Näky olikin hätkähdyttävä perille päästyämme, kun tiheän kuusimetsän keskellä kohoaa uljas puuvanhus.






 Vielä tähän vinkit viimeisimmistä reseptikokeiluista.Yksi onnistuneimmista on ollut Suomen lasten kotiruoka -kirjasta ottamani Nopea kasviscurry-resepti, josta teimme täysin vegaanisen. Itse olen lainannut kirjan kirjastosta jo pariin kertaan, ja se on pelastanut ruokaongelmamme useasti. Suosittelen kirjaa, jossa on selkeät ohjeet ja tuttujen kotiruokaohjeiden lisäksi uusia kivoja juttuja, joita koko perhe voi yhdessä valmistaa.


 Päivinä, jolloin ruoka on saatava vähällä vaivalla nopeasti pöytään kokoan suurelle lautaselle tai kulhoon kaapista löytyneitä kasviksia ja jonkin hedelmän. Valmiiksi maustettu, mikrossa kahdessa minuutissa valmistuva Uncle Ben´sin riisi ja pavut sekä mahdollisesti kaupan valmiit kasvispihvit -tai pyörykät täydentävät ateriaa. Kastikkeeksi käy kermaviili tai kaurafraiche sellaisenaan. 



Toisinaan perjantaisin herkuttelemme kotitekoisella pannupizzalla, jossa ei täytteitä säästellä. Tällä kertaa toisesta puolesta tehtiin vegaaninen. Pizzan päälle laitamme aina rucolaa, joka on maustettu oliiviöljyllä, mustapippurilla ja merisuolalla. 

Samalla uunin lämmittämisellä leivoimme viikonlopun teehetkiin suussa sulavaa Kesäkurpitsa-sitruunakakkua, jonka ohje löytyy täältä: https://www.soppa365.fi/reseptit/leivonta-makea-leivonta/kesakurpitsa-sitruunakakku



Tänään töistä päästyäni tein yhden kulhon taktiikalla simppelin omenakakun pitkulaiseen vuokaan. Olen ottanut ohjeen aikoinaan Unelmien Talo ja Koti -lehdestä. Mutta ohje on näköjään netissäkin tässä osoitteessa: https://mammelisisustus.blogspot.com/2011/08/taalla-tama-omenakaukun-ohje-on.html





 Lopuksi terveiset Joensuusta, poikani opiskelukaupungista, jossa vietimme viikonlopun.

Mukavaa elokuun viimeistä viikkoa!

Carola  





4 kommenttia:

  1. Kuvissasi on vielä ihanaa kesän tunnelmaa. Syksykin on kiva, mutta kesä on aina kesä 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Niinpä, ja mieluummin loppukesä kuin alkusyksy.

      Poista
  2. Ihania ruokia ja leivonnaisia taas, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla. ☺ Yritän loppuviikosta laittaa taas uutta postausta.

      Poista