maanantai 23. heinäkuuta 2018

Mökin puutarha ennen ja nyt

Tästä lähdettiin! Tasan viisi vuotta sitten mökin järvenpuoleinen piha näytti tältä. Tosin tuota kohtaa oli kovasti juuri niitetty synttärijuhlia varten :)
(Kuvassa esiintyvä mieshenkilö ei ole Eki vaan synttärivieras, joka teki paljon pihahommia juuri ennen vieraiden tuloa.)


Neljä vuotta sitten alettiin terassin tekoon.




Terassin valmistuttua pihaa alettiin tasoittaa kärräämällä kymmeniä kottikärryllisiä multaa alapihalta. Istutuslaatikoita kasattiin ja lisättiinkin pikkuhiljaa.





Vanhoista ikkunoista tehtiin tuulensuojia.



Keväällä ja alkukesästä istutuksia suojataan kasvuharsolla. Vanhaa omenapuuta on leikattu monena keväänä ja se tuottaa jo satoakin.
Patsas saatiin puutarhan valmistujaislahjaksi.



Näkymä terassilta saunalle päin. Tämän kuvan ottamisen jälkeen lavoja on tullut vielä muutama ja saunan edessä oleva aita on purettu.


Lavojen lopullinen lukumäärä on kahdeksan ja lisänä palju salaateille. Viirejä on tullut ommeltua metritolkulla. 


Kuvan hetekka on löytö roskalavalta.




Auringonkukat ovat suosikkejani kesästä toiseen samoin kuin tuoksuherneet, joiden kiipeilytukena toimii vanhan patjan jouset. Valkoinen korituoli tarttui mukaan kierrätyskeskuksesta.







Högforsin tiilet on saatu kaverilta. Vanhassa padassa on aikoinaan keitetty pesuvedet, ihan ulkosalla kesät talvet. Purje varjostaa mukavasti aurinkoisella säällä. Aurinkoenergialla latautuvat lamput syttyvät automaattisesti pimeän tultua. 





Terassilla on mukava istuskella iltaisin ja seurata kurkien, joutsenten, peurojen ja muidenkin eläinten touhuja. Saamme myös kesävieraiksi hevosia saunan takana olevalle niitylle.

Miten kauniita auringonlaskuja olemme saaneetkaan ihailla tänä kesänä! 

Toivottelen hyvää alkuviikkoa niin helteestä nauttiville kuin siitä vähemmän pitävillekin!

Carola













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti