torstai 26. heinäkuuta 2018

Lomaviikon viettoa

Viime viikko vietettiin mökillä ihanassa kesäsäässä. Tehtiin paljon pihatöitä. Mutta muistettiin nauttia myös muilla tavoilla, kuten mattopyykillä, uimalla, viettämällä aikaa perheen ja ystävien kanssa, saunomalla ja grillaamalla.

Tehtiin myös retki Forssaan, missä koluttiin mm. kirpputoreja. Ensin kävimme Kirppis-Kellarissa, Rautatienkatu 32, mikä oli iso, valoisa, selkeä ja siisti sekä selkeästikin suosittu. Hyllylle ei kannattanut jättää mitään mikä kiinnosti, koska palattuani tavaran oli jo seuraava ehtinyt napata. Myös hintataso oli kohdallaan. Ostin ison, vanhan kiinalaisen tarjoilulautasen, johon suunnittelin laittavani tarjolle herkullisen salaatin. Rottinkinen kakkukupu on tarpeellinen kesäaikaan mökille, jottei makeat tarjottavat houkuttele hyönteisiä. Ekille löytyi vitosella Rukkan uudenoloinen sadetakki, jota luulimme kovasti viikonloppuna tarvittavan. Mutta poutasäätähän se suurimmaksi osaksi piteli.

Seuraavaksi menimme Kirpputori Kakstasoon, jossa oli mm. viidenkymmenen sentin ja puolentoista euron pöytiä, siis kaikki pöydällä olevat tuotteet maksoivat mainitun hinnan :) Niistä pelastelin vanhoja Arabian astioita. Myös neljän euron emalinen vesipannu lähti matkaan. Kirpputori Onnela olikin lomalla. Hope-kirpputorilta mukaani tarttui kahden euron rantasandaalit.

Kävimme tutustumassa Forssan satavuotiaaseen kirkkoon, jossa oli oppaana mukava nuorimies. Lounaan söimme Kotipizzassa, jossa testasin uutta lohikotzonea, ja pidin kyllä siitä. 






Keskustassa sijaitsevassa Ankkalammessa asuu yksinäinen, parikymmentä vuotta vanha naaraspuolinen kyhmyjoutsen. Sitä on aikoinaan ammuttu, minkä takia joutsen menetti lentokykynsä. Muutama vuosi sitten sen puoliso kuoli, jolloin se jäi yksinäiseksi. Joutsen kuulemma talvehtii paikallisella maatilalla.



Paikallisessa K-raudassa oli puut, pensaat ja perennat tarjouksessa. Huomasi, että kasveja oli hoidettu kesän ajan todella hyvin ja niitä oli ilo valikoida. Paljon enemmänkin olisi voinut ottaa, mutta piti pitää mielessä mihin aikoo niitä oikein istuttaa. Seuraavassa postauksesssa kerron mihin taimet päätyivät. Saimme rinteeseen haluamamme kasvit ja jatkoimme Somerolle ruokakauppaan. Nyt on mukava käydä kaupassa helteelläkin, kun mökille on hankittu uusi kaasulla toimiva jääkaappi. Se piti sijoittaa tilaan jossa ei nukuta, joten laitoimme sen varjossa olevaan autotalliin.  Maakellari toimii hyvin pitkälle kesään. Mutta heinäkuussa se alkaa olla liian lämmin herkästi pilaantuville elintarvikkeille.  



 Matot kuivuivat nopeasti auringonpaahteessa. Ilta-aurinkoa päästiin ihailemaan maaten vanhassa kylpyammeessa.




Tyttäreni Veera ja Venla tulivat myöskin viettämään kesäistä vuorokautta mökkimaisemiin. Ruuan suhteen olemme kaikki naiset enenemissä määrin kiinnostuneet kaikista ei lihaa sisältävistä vaihtoehdoista. Lounaaksi tehtiinkin couscous-salaattia ja grillattua halloumia. Käytän paljon pestoa, joka tässäkin maustaa salaattia. Mielestäni salaatteihin sopii usein jokin makea ainesosa, kuten tässä viinirypäleet. Melonit ovat tähän vuoden aikaan edullisia ja makeita.




Vaikka uimisesta kovasti tykkäänkin, järviveden pitää olla lämmintä ennen kuin sinne uskaltaudun. Nyt oli! Oinasjärvellä on kiva uimaranta, jossa voi pesupaikalla pestä mattoja järvivedellä. Siellä on myös kiva laituri ja lautta, johon voi uida.

Vielä jatkuvat hellesäät! Omalla työpaikallani lämpö hipoo kolmeakymmentä. Pian on jo taas onneksi viikonloppu!

Carola


















       








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti